نگاهی به نسخه‌های وارداتی سئات به ایران

ساخت وبلاگ

سام کاویانی: گویا همین چند سال پیش بود که چند دستگاهی از سئات لئون راهی دیارمان شد و تنی چند از مشتریان به‌واقع علاقه‌مند را هم به خود جذب نمود. با آنکه نسخه‌های وارده از رنگ‌های روشن و زیبایی برخوردار و به لحاظ تکنیکی نیز سخت مجهز بودند ولی حضورشان سخت کمرنگ بود و نبود نمایندگی و پاره‌ای دیگر از معضلات خیلی زود آنان را از صحنه بازار حذف نمود. البته ناشناخته بودن نام این برند اسپانیایی‌تبار هم مزید بر علت بود. حال پس از گذر چند سال، بازرگانان دیگری عزم آن نمودند که دگرباره این برند را به ایران‌زمین برگردانند و فعلاً نیز، قصد ورود دو مدل از آن را دارند که یکی تولدو نام دارد و آن دیگری هم لئون. طبق آخرین اخبار، تولدو توانسته مجوز ورود را به کشور دریافت نماید.

seat-leon-white-006
از آنجایی که نام برندی همچون «سئات» برای آحاد هم‌وطنان عزیزمان ناشناخته و مجهول است، لذا پیشاپیش توضیحاتی را درباره سوابق و پیشینه این برند ارائه می‌دهیم.

dsc8103
سئات نام برندی از اسپانیاست که در سال 1950 میلادی بنیان نهاده شد. نخستین محصول تولیدی آن، مدل 1400 بود که در 13 ماه نوامبر سال 1953 میلادی دیده به جهان گشود، این خودرو بر مبنای فیات 1400 تکوین و توسعه یافته بود. سئات به مدت سی سال یار و همکار فیات ایتالیا بود و از کمک‌های فنی آن به‌کرات بهره می‌برد و حتی به مدت 16 سال پیاپی نیز – سال‌های 1957 الی 1973 میلادی – مدل 600 از فیات را با نام سئات 600 و به عنوان خودرویی ارزان و مردمی عرضه می‌کرد؛ اما سال 1982 میلادی، سال جدایی قطعی بین این دو رفیق بود؛ و دلیل این امر هم به فیات برمی‌گشت که به سبب بحران‌های مالی و افزایش قیمت جهانی بهای نفت به محافظه‌کاری روی آورده و حاضر به سرمایه‌گذاری بیشتر در سئات نبود.

seat 124 sport coupeseat 124 sport coupe
پس از جدایی از فیات، متصدیان سئات در پی شریکی قوی‌پنجه بودند و ازاین‌رو به مکاتباتی چند با تویوتا، میتسوبیشی و نیسان مبادرت نمودند اما از بخت خوش، در این زمان، شخصی به نام دکتر کارل هورست هان (D.R CARL HORST HONE) ریاست فولکس‌واگن را بر عهده داشت و او نیز سخت در پی گسترش عملیات تولیدی فولکس‌واگن در ماورای مرزهای آلمان بود و این‌گونه بود که این دو به هم رسیدند و شراکت قطعی‌شان از تاریخ 30 سپتامبر سال 1982 میلادی آغاز شد، تاریخی که می‌توان آن را شروعی دگرباره برای سئات در دوران مدرن دانست. نخستین مدل‌هایی هم که از فولکس در سئات به تولید رسیدند، پاسات و پولو بودند. در این میان، رفته‌رفته میزان سهام فولکس‌واگن در شرکت سئات رو به فزونی نهاد و از 51 درصد در سال 1986 میلادی به 99.99 درصد در 18 ماه دسامبر سال 1990 میلادی افزایش یافت و بدین ترتیب سئات توانست به نخستین شعبه فرامرزی فولکس‌واگن در خارج از مام میهن بدل گردد.

seat ibiza 1990seat ibiza 1990
با ذکر این مقدمه، اینک مختصات و ویژگی‌ها دو مدل تولدو و لئون را از نظر می‌گذرانیم.

سئات تولدو

تولدو، مدلی پنج درب و لیفت بک است که تاکنون چهار نسل از آن راهی بازارهای جهانی شده است. نخستین سری از این خودرو، در سال 1991 میلادی پا به میدان رقابت نهاد. این سری که اتفاقاً در قیاس با خودروهای زمانه خود، از طرح زیبا و آئرودینامیکی بهره می‌برد، توسط طراح به نام ایتالیایی، جیورجتو جیوجیارو (GIORGETO GIUGIARO)، خلق و توسعه یافته بود. در سال 1993 میلادی، امتیاز پلت‌فرم این خودرو توسط شرکت چری چین خریداری شد، آن‌هم به‌واسطه یک دلال مکزیکی؛ عملی که پس از کسب اجازه از شرکت سئات صورت پذیرفته بود. پیامد این عمل، تولید دو مدل از چری با نشان‌های A11 و A15 بود. ناگفته نماند که چری A15 مدت‌زمان اندکی مهمان شرکت ایران‌خودرو بود و توسط نمایندگی‌های آن در سرتاسر کشور عرضه می‌شد.

seat-toledo-2016-mascoche-125
اما نسل چهارم و یا آخرین سری از تولدو که موضوع متن ماست، برای نخستین بار در سال 2011 میلادی به نمایش در آمد. این خودرو بر مبنای پلت‌فرم A05+ (PQ25) گروه فولکس‌واگن تکوین و توسعه یافته است، پلت‌فرمی که در دیگر خودروهای آن گروه از جمله اشکودا رپید، فولکس‌واگن سانتانا و جتا نیز به کار می‌رود.

seat-toledo-2016-01
طیف متنوعی از پیشرانه‌های بنزینی و دیزلی برای تحرک بخشی به این خودرو به کار می‌روند. نسخه‌های بنزینی عبارتند از یک نسخه 3 سیلندر 1.2 لیتری با توان 75 اسب بخار،4 سیلندر 1.2 لیتری 8 سوپاپ با توانی معادل 85 اسب بخار،4 سیلندر 1.2 لیتری ECOMOTIVE با توان خروجی معادل 105 اسب بخار و در نهایت،4 سیلندر 1.4 لیتری 16 سوپاپ با توانی معادل 125 اسب بخار. نسخه‌های دیزلی هم در دو نسخه 4 سیلندر 1.4 لیتری ECOMOTIVE با توانی معادل 90 اسب بخار و 4 سیلندر 1.6 لیتری ECOMOTIVE با توانی معادل 115 اسب بخار عرضه می‌شوند. به لحاظ سیستم انتقال قدرت، این خودرو با گیربکس‌های 6 سرعته خودکار و 7 سرعته دوکلاچه (DCT) عرضه می‌شود.

seat-toledo-2016-04
بر مبنای برخی از مندرجات، قوی‌ترین نسخه از تولدو یعنی همان پیشرانه 1.4 لیتری آن وارد کشورمان خواهد شد. این نسخه با توان 122 اسب بخاری، از ماکزیمم سرعتی معادل 206 کیلومتر بر ساعت و شتاب صفر تا صدی برابر با 9.5 ثانیه بهره می‌برد. میانگین مصرف سوخت ترکیبی آن نیز معادل 5.8 لیتر و وزن آن برابر با 1230 کیلوگرم است. یکی از تجهیزات قابل‌ملاحظه در این مدل، سیستم START/STOP آن است که در هنگام توقف در ترافیک و یا مواردی از این دست، اقدام به خاموشی پیشرانه نموده و پس از فشردن پدال گاز دوباره پیشرانه را فعال می‌نماید. همین خود به تنهایی، کمک شایان توجهی به کاهش مصرف سوخت می‌نماید.

seat-toledo
طول/عرض/ارتفاع این خودرو معادل 1481/1706/4482 میلی‌متر و فاصله بین دو محور جلو و عقب آن برابر با 2602 میلی‌متر است. گنجایش محل بار آن معادل 550 لیتر و حجم مخزن سوخت آن برابر با 55 لیتر می‌باشد.

seat-toledo-05
سایت «AUTOEXPRESS» بریتانیا نکات مثبت این خودرو را در مواردی همچون صندوق عقب بزرگ، فضای جادار صندلی‌های عقب و بهای مقرون به صرفه و نکات منفی آن در طراحی کسل‌کننده، رانندگی بی حس و حال و سواری متلاطم و عصبی برشمرده است.

seat-toledo-04
به لحاظ ایمنی، سئات لئون خودرویی سخت مستحکم و مطمئن است. این خودرو توانسته در آزمون ایمنی موسسه یوروانکاپ،5 ستاره ایمنی را از آن خود ساخته و درجه ایمنی معادل 94 درصد را برای سرنشینان بزرگسال خود فراهم نماید.

seat-toledo-06
در حال حاضر، سئات تولدو در جمهوری چک به تولید می‌رسد و بهای نسخه 1.4 لیتری ECOMOTIVE دیزلی آن در بازار بریتانیا معادل 17,195 پوند است.

سئات لئون

برخلاف تولدو که تنها در یک گونه از بدنه به تولید می‌رسد، لئون خودرویی در کلاس C است که در سه گونه سه درب، پنج درب و استیشن تولید می‌شود. نخستین سری از آن، در سال 1999 میلادی وارد بازارهای جهانی شد، ولی نسل سوم و یا فعلی آن برای نخستین بار، ماه سپتامبر سال 2012 میلادی و در نمایشگاه خودروی پاریس به جهانیان معرفی شد.

79431sea_2
نسل فعلی لئون بر مبنای پلت‌فرم MQB گروه فولکس‌واگن تکوین و توسعه یافته است. پلت‌فرمی که در نسل سوم آئودی A3، نسل هفتم فولکس‌واگن گلف و نسل سوم اشکودا اکتاویا نیز به کار می‌رود. به لحاظ ابعادی، نسخه فعلی لئون نسبت به نسل پیشین آن، به میزان 5 سانتی‌متر کاهش طول داشته و از وزن آن نیز به میزان 90 کیلوگرم کاسته شده است اما در مقابل، به فاصله بین دو محور آن معادل 5.8 سانتی‌متر اضافه شده است.

seat-leon-12
طیف بسیار متنوعی از پیشرانه‌های بنزینی و دیزلی در قلب این زیباروی اسپانیایی به کار رفته‌اند. نسخه‌های بنزینی در انواع 1.2 لیتری با توانی بین 86 تا 110 اسب بخار،1.4 لیتری با توانی بین 125 تا 150 اسب بخار،1.8 لیتری با توانی برابر با 177 اسب بخار و بالاخره نسخه 2 لیتری با نام 2.0 TSI CUPRA با توانی بین 265 الی 290 اسب بخار. این اعداد و ارقام در جای خود نویدگر خودرویی سخت توانمند و مدعی هستند. پیشرانه‌های دیزلی لئون هم شامل نسخه‌های 1.6 لیتری که در دو نسخه 90 و 105 اسب بخاری و نیز، نسخه‌ای 2 لیتری که در دو گونه 150 و 184 اسب بخاری عرضه می‌شوند، می‌گردد. نیروی حاصل از پیشرانه به‌واسطه گیربکس‌های 5 و 6 سرعته دستی،6 و 7 سرعته خودکار به چرخ‌های جلو و یا تمامی چرخ‌های آن منتقل می‌گردد.


به لحاظ ایمنی، سئات لئون نیز همچون برادرش تولدو، خودرویی فوق‌العاده صلب و مستحکم است و توانسته در آزمون ایمنی موسسه یوروانکاپ،5 ستاره ایمنی را کسب نماید. ضمن اینکه، درجه ایمنی سرنشینان بزرگسال در آن معادل 94 درصد است که از این لحاظ شبیه تولدو است اما رقم محافظت از کودکان در آن معادل 92 درصد است، در حالی که این عدد در تولدو معادل 80 درصد است.

seat-leon-01


در حال حاضر، سئات لئون در اسپانیا به تولید می‌رسد و بهای نسخه بنزینی 1.4 لیتری (125 اسب بخاری) آن در بازار بریتانیا معادل 18,300 پوند است.
سایت «AUTOEXPRESS» بریتانیا، نکات مثبت این خودرو در موارد ذیل دسته‌بندی نموده است:
طراحی شیک و پیشرفته
گزینه‌ای بسیار خوب برای رانندگی
بهای بسیار خوب در ازای مبلغ پرداختی
و نکات منفی را در موارد ذیل:
سواری آن می‌توانست کمی محکم‌تر باشد
تعداد کمی از عیوب کیفی در آن گزارش شده است
بالا بودن پایه ورودی صندوق بار
منابع:
WIKIPEDIA.ORG
AUTOEXPRESS.CO.UK
و…

اتومبیل باز...
ما را در سایت اتومبیل باز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی xn--mgbcf9hdr04g بازدید : 220 تاريخ : پنجشنبه 22 مهر 1395 ساعت: 18:41