5 شاسی‌بلند نخست وارداتی به ایران در سال 1394 شمسی

ساخت وبلاگ

در سال 1394 شمسی، تعداد 50,289 دستگاه خودروی سواری وارد کشورمان شده که از کل این رقم،57 درصد شامل خودروهای شاسی‌بلند،30 درصد سدان و 13 درصد هم هاچ‌بک بوده‌اند. پس بدین ترتیب، بیش از بیست و هشت هزار دستگاه خودروی شاسی‌بلند از اقصی نقاط عالم وارد دیارمان شده که این خود گواهی است بر گرایش روزافزون مردمان این مرز و بوم به انواع بلندقامتان وارداتی.

2015 Hyundai Santa-Fe Sport 2.0t Ultimate AWD
شاید پربیراه نباشد که قرن حاضر را، قرن حضور و بروز توفنده بلندقامتتان آهنین در اقصی نقاط گیتی بدانیم. اگر در قرن بیستم، این خودروهای سدان و هاچ‌بک‌ها بودند که بر جاده‌ها و کوره‌راه‌های پنج قاره حکمروایی می‌کردند، در قرن بیست و یکم، این شاسی‌بلندها و کراس‌اوورها هستند که قصد فتح قلل رفیع را در این عالم دارند. اقبال به خودروهای بلندقامت، عمدتاً از چند منظر ناشی می‌شود:
الف – اغلب شاسی‌بلندها و کراس‌اوورها از جذبه و گیرایی بیشتری نسبت به مابقی سگمنت های خودرویی برخوردارند و ابعاد بزرگ بدنه‌شان هم در تشدید این امر بی‌تأثیر نیست. همین موضوع در جای خود، حس جاه‌طلبی برخی از اشخاص را بهتر ارضا نموده و نوعی حس رضایت درونی را به آن‌ها القاء می‌کند. کم نیستند مردمانی که ظاهر زیبای یک خودروی شاسی‌بلند و لیست بلندبالای آپشن های رفاهی‌اش را بر خواص آفرودی آن ترجیح می‌دهند.
ب – شاسی‌بلندها و کراس‌اوورها در جاده‌های خاکی، ناهموار، سنگلاخ و…. از قابلیت عملیاتی بهتری برخوردارند و آزادی عمل بیشتری را هم برای مالکان خود به ارمغان می‌آورند.
ج – این دسته از خودروها، از فضای داخلی عمدتاً وسیعی برخوردارند و ورود و خروج به داخل آن‌ها به‌مراتب راحت‌تر از سواری‌ها و خودروهای کوتاه‌قامت صورت می‌پذیرد. همین عامل خود حس آرامش و راحت بهتری را برای سرنشینان این دسته از خودروها فراهم می‌آورد، درست همان‌گونه که آحاد ابناء بشری در یک خانه بزرگ و وسیع آرامش بیشتری را نسبت به یک آپارتمان تنگ و کوچک حس می‌کنند!
د- اغلب خودروهای بلندقامت، از وضعیت ایمنی و استحکام بهتری نسبت به خودروهای کوتاه‌قامت برخوردارند و وزن بیشتر و ارتفاع بلندتر آن‌ها در تصادفات بسیار کارساز است، البته این به معنای ایمنی برتر تمامی شاسی‌بلندها و کراس‌اوورها نسبت به خودروهای سواری و هاچ‌بک و…. نیست، چه بسی خودروهای شاسی‌بلندی که حتی از یک هاچ‌بک کوچک ولی ایمن نیز ضعیف‌تر هستند و تفاوتشان با آن خودروی مینی و نقلی تنها در یک هیکل به‌ظاهر گنده و تنومند خلاصه می‌شود و بس!
با ذکر این مقدمه کلی، در سطور ذیل 5 خودروی بلندقامت را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم، خودروهایی که بیشترین شمارگان ورود به کشور در سال 94 را به خود اختصاص دادند.

2015 BMW X4 xDrive28i2015 BMW X4 xDrive28i
رتبه نخست: هیوندای سانتافه با واردات 9,050 دستگاه.
با آنکه نزدیک به یک دهه از ورود این شاسی‌بلند کره‌ای به کشورمان می‌گذرد، ولی همواره و در همه حال خودرویی محبوب و پرفروش و گزینه نخست اکثر طبقات مرفه جامعه‌مان بوده است. در حال حاضر، این تندیس زیبای کره‌ای تنها با یک پیشرانه 4 سیلندر 2.4 لیتری در کشورمان عرضه می‌شود. توان خروجی این پیشرانه معادل 188 اسب بخار و گشتاورش برابر با 246 نیوتن‌متر است. بهای نقدی این خودرو در حال حاضر به‌صورت ثبت‌نامی (شرکتی) معادل 220 میلیون تومان است.

2015 Hyundai Santa-Fe Sport 2.0t Ultimate AWD


رتبه دوم: کیا اسپورتیج با واردات 3,614 دستگاه.
نسل سوم اسپورتیج را به‌حق می‌توان یکی از جوان‌پسندترین و یا حتی ایرانی پسندترین بلندقامتان موجود در بازار ایران زمین دانست، آن‌چنان جوان‌پسند که در همان بدو ورودش صف‌های طویلی برای آن به راه افتاد و در کنارش، با چند برابر قیمت جهانی خود، یعنی حول‌وحوش هفتاد میلیون تومان به فروش می‌رفت، آن‌هم در دورانی که یک دلار تنها اندکی بالای هزار تومان بود!.. در حال حاضر، این خودرو با یک پیشرانه چهار سیلندر 2.4 لیتری در بازار کشورمان عرضه می‌شود. توان این پیشرانه معادل 168 اسب بخار و گشتاورش برابر با 220 نیوتن‌متر است. به‌زودی نسل چهارم و جدید اسپورتیج راهی دیارمان خواهد شد. بهای نقدی نسل سوم اسپورتیج به‌صورت ثبت‌نامی معادل 176 میلیون تومان است.

Kia Sportage 2015


رتبه سوم: هیوندای ix35 با واردات 2,850 دستگاه.
از این خودرو با نام توسان هم یاد می‌شود. با آنکه تمامی نسل‌های این خودرو به کشورمان راه یافته ولی نسل دوم آن در ایران به‌مراتب موفق‌تر از نسل اول آن ظاهر شده که این امر بیشتر به طرح زیبا و عامه‌پسند آن برمی‌گردد، طرحی که به‌رغم معرفی نسل جدید، هنوز هم طراوت و تازگی خود را به‌تمامی حفظ نموده و از هواخواهان و شیفتگان بسیاری در بازار کشور برخوردار است. هیوندای توسان و یا ix35 نسل دوم با یک پیشرانه چهار سیلندر 2.4 لیتری در ایران عرضه می‌شود. توان این پیشرانه معادل 174 اسب بخار و گشتاورش برابر با 227 نیوتن‌متر است. بهای نسل دوم این خودرو در بازار آزاد بین 155 الی 160 میلیون تومان به‌صورت فول آپشن است. ثبت‌نام از نسل جدید و یا سوم توسان هم چندی پیش توسط نمایندگی آن انجام می‌شد و چند وقتی ست که چند دستگاهی از آن به‌صورت انگشت‌شمار به برخی از نمایشگاه‌های خودرو هم راه یافته است. نسل جدید توسان از چهره‌ای بسیار جذاب و دوست‌داشتنی برخوردار بوده و از پیشرانه‌ای چهار سیلندر و 2 لیتری سود می‌برد. توان خروجی این پیشرانه معادل 157 اسب بخار است، بهای ثبت‌نامی این خودرو حدود 179 میلیون تومان است.

Hyundai Tuscon ix35 2015


رتبه چهارم: تویوتا RAV4 با واردات 2,751 دستگاه.
این کراس‌اوور زیبا، جان‌سخت و کم استهلاک ژاپنی به سرعت دارد جای پای خود را در بازار کشورمان تثبیت می‌کند و روزبه‌روز نیز اقبال بیشتری را متوجه خود می‌سازد. البته این مسئله تنها در ایران نیست که نمود می‌باید بلکه در بازارهای جهانی هم‌چنین قضیه‌ای را به‌کرات شاهدیم و کمتر لیستی را، چه در چین، آمریکا و یا کانادا می‌توان یافت که نام این خودرو در آن دیده نشود. تویوتا روفور در ایران با یک پیشرانه چهار سیلندر 2.5 لیتری عرضه می‌شود. توان خروجی این پیشرانه معادل 177 اسب بخار و گشتاور آن برابر با 233 نیوتن‌متر است. در حال حاضر، نسخه فیس‌لیفت این خودرو با بهایی معادل 243 میلیون تومان ثبت‌نام می‌شود.

2015 Toyota Rav4


رتبه پنجم: ب‌ام‌و X4 با واردات 1,383 دستگاه.
شاید بهتر بود که این خودرو را در لیست جداگانه‌ای جای می‌دادیم، چون هر چه باشد ب‌ام‌و X4 یک شاسی‌بلند لوکس به‌حساب می‌آید تا معمولی، اما از آنجایی که موضوع این متن درباره تمامی بلندقامتتان وارداتی به ایران است چاره‌ای جز این نبود. این خودرو را به‌نوعی می‌توان یک X6 کوچک به شمار آورد که در ابعاد نحیف‌تری قالب‌بندی شده است، طرح بدنه آن بسی جذاب بوده و در میان خودروهای دیگر کاملاً شاخص و متمایز است. با آنکه از زمان حضورش در بازار کشورمان زمان چندانی نمی‌گذرد ولی در همین مدت اندک نیز توانسته جای پای خود را به‌خوبی نزد فرادستان جامعه تثبیت کند. ب‌ام‌و X4 از یک پیشرانه چهار سیلندر 2 لیتری توئین توربو بهره می‌برد که توان خروجی آن معادل 245 اسب بخار و گشتاور تولیدی آن برابر با 350 نیوتن‌متر است. این ارقام در جای خود، نویددهنده یک رانندگی پرشتاب و سخت اسپرت هستند. البته در این میان، نباید از گیربکس 8 سرعته اتوماتیک به‌راستی معرکه این خودرو غافل شد که به بهترین وجه با پیشرانه آن کوپل و هماهنگ است. بهای نسخه فول ب‌ام‌و X4 در بازار آزاد بین 440 الی 460 میلیون تومان است.

BMW-X4-2015-02


توضیح: این ارقام شامل مناطق آزاد کشورمان نمی‌شود و تنها خودروهایی را دربر می‌گیرد که با پلاک ملی در کشورمان عرضه شده و عوارض گمرکی به آن‌ها تعلق گرفته است!

منابع:
WIKIPEDIA.ORG
TOYOTA.COM
IRTOYA.COM
ASSANMOTOR.COM
و….
– ارقام مربوط به واردات از هفته‌نامه خودرو امروز شماره 298 اخذ شده است.

اتومبیل باز...
ما را در سایت اتومبیل باز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی xn--mgbcf9hdr04g بازدید : 213 تاريخ : پنجشنبه 31 تير 1395 ساعت: 20:12