وضعیت مالکیت برندهای بریتانیایی

ساخت وبلاگ

بریتانیایی‌ها همیشه دوست داشته‌اند که خودشان را مانند تافته جدا بافته‌ای بدانند که از همه دنیا متفاوت است. به همین مسئله خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نگاه کنید! در زمانی که تمامی کشورهای اطراف اروپا دست به هر کاری می‌زنند تا بتوانند عضوی از اتحادیه اروپا شوند، بریتانیایی‌ها ناگهان تصمیم می‌گیرند که از اتحادیه خارج شوند، حتی اگر قیمت این کار افت شدید ارزش پول، شاخص بورس و رتبه اعتباری کشورشان باشد. گذشته از این خط‌مشی سیاسی عجیب‌وغریب، خودروهای بریتانیایی همواره خودروهایی خاص با مشتریانی خاص بوده و هستند. این استعمارگران پیر برخلاف سیاست‌های نه‌چندان محبوبشان، خودروهایی بسیار محبوب دارند که بعید است کسی از آن‌ها خوشش نیاید. همه می‌دانیم که خودروهای ژاپنی سرآمدان کیفیت و قابلیت اطمینان هستند، آمریکایی‌ها خودروهایی با عملکرد فنی بسیار بالا می‌سازند، خودروهای کره‌ای طراحی عالی و آپشن های زیادی دارند و یافتن ایراد در خودروهای آلمانی غیرممکن است؛ اما کمتر کسی را پیدا می‌کنید که برای یک بار هم که شده نخواهد یک خودروی انگلیسی را براند.

2016 Bentley Mulsanne Speed2016 Bentley Mulsanne Speed
خودروهای انگلیسی ممکن است الزاماً باکیفیت‌ترین یا قابل‌اطمینان‌ترین خودروی کلاس خود نباشند، از نظر فنی بهترین در میان رقبا نباشند و حتی آپشن های چندان زیادی هم نداشته باشند، اما چیزی دارند که آن‌ها را از سایرین متمایز می‌کند. خودروهای انگلیسی روحی سرشار از غرور، تجمل و اشرافی‌گری با خود دارند و همین روح است که انگلیسی‌ها را خاص می‌کند.

jaguar_xjs_1990
انگلستان یکی از پیشگامان صنعت خودروسازی دنیا بوده است و خودروهای انگلیسی همواره دارای سبکی خاص در دنیای خودروسازی بوده‌اند. فقط نگاهی به این اسامی بیندازید: رولزرویس، بنتلی، آستون مارتین، لوتوس، جگوار، لندروور، مینی، ام‌جی، روور و … . هر کدام از این اسامی ده‌ها سال سابقه و افتخار را با خود به همراه دارند.

Aston Martin Lagonda 1987Aston Martin Lagonda 1987
اما گلچین روزگار عجب خوش‌سلیقه است! از قضا، این برندهای خوش‌نام که هر یک عاشقانی بی‌شمار از سراسر جهان داشتند، به علت مدیریت ضعیف، سیاست‌های عدم حمایتی دولت انگلستان و اعتصابات کارگری پی‌درپی در دهه‌های آخر قرن بیستم، به‌گونه‌ای ضعیف شدند که از این غول‌های بزرگ، چیزی جز پیکری بی‌جان باقی نماند و کمپانی‌های دیگر، به دور این پیکرهای بی‌جان حلقه زده و هر کدام تکه‌ای از این شکوه و افتخار تاریخی را با خود به غنیمت بردند.

Rolls Silver Shadow 1969
در ضعف سیاست‌های دولت بریتانیا همین بس است که آن‌ها در زمان جنگ جهانی دوم، بزرگ‌ترین امپراطوری آن دوران را هدایت می‌کردند که کشور بزرگی مانند هند، تنها یکی از مستعمراتش بود؛ اما در حال حاضر بریتانیا به جزیره‌ای کوچک محدود شده است که حتی در مورد محل دقیق آن بین علما اختلاف نظر وجود دارد!

از نظر مدیریت نیز انگلیسی‌ها سابقه چندان خوبی ندارند. فقط کافی است به حواشی اخیر برنامه تخت گاز و اخراج مجری محبوب آن یعنی جرمی کلارکسون دقت کنید و با خود فکر کنید که کدام مدیر در جهان حاضر می‌شود فردی که محبوب‌ترین برنامه خودرویی جهان و یکی از پرمخاطب‌ترین برنامه‌های شبکه‌اش را رهبری می‌کند را تنها به دلیل یک درگیری که عذرخواهی رسمی وی را نیز در پی داشت، اخراج کند و وی و همکارانش را به شبکه‌ای دیگر بفرستد تا برنامه‌ای رقیب را درست کنند؟

جرمی کلارکسونجرمی کلارکسون
همان‌طور که دیدید، انگلیسی‌ها سابقه سیاهی در فرستادن اسطوره‌هایشان به آغوش خارجی‌ها دارند. در حال حاضر اکثریت قریب به اتفاق برندهای بزرگ و باسابقه انگلیسی تحت هدایت و رهبری خارجی‌هاست. در ادامه نگاهی به مالکیت برندهای بریتانیایی خواهیم داشت.

رولز رویس:

به رسم احترام به بزرگتر، بررسی خود را از گران‌ترین و بزرگترین خودروی انگلستان شروع می‌کنیم. زمانی که چارلز رولز و هنری رویس در کارگاه خود اقدام به ساخت خودرو کردند، دنیای خودروهای لوکس بازیگری جدید یافت و پس از آن، برای دهه‌ها در فرهنگ لغت ماشین بازها، رولزرویس به معنای تجمل و تجمل به معنای رولزرویس بوده است.

2016-rolls-royce-dawn badge
هر طور که بررسی کنید، نمی‌توان لیستی از خودروهای فوق لوکس در طول تاریخ را تهیه کرد که نامی از یکی از مدل‌های رولزرویس در آن نباشد. خودروهای رولزرویس همواره در حد نهایی از اشرافیت، لوکس بودن و تجملات در هر دوره‌ای قرار داشته‌اند؛ اما همه این‌ها کافی نبود تا بتواند رولزرویس را یک کمپانی مستقل نگه دارد.

2016 Rolls-Royce Dawn2016 Rolls-Royce Dawn
در نتیجه این برند باشکوه ابتدا به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از گروه فولکس‌واگن و سپس به‌صورت زیرمجموعه‌ای از BMW درآمد. در حال حاضر رولزرویس با تولید مدل‌های فانتوم، فانتوم کوپه، گاست و ریث، در خدمت پولدارهای سراسر جهان قرار دارد. نماد روح وجد (آرم رولزرویس) و جلوپنجره معروف فلزی مستطیل شکل و راه‌راه آن، همچنان با غرور و صلابت تمام بر روی خودروهای فوق‌العاده شیک، لوکس و قدرتمند رولزرویس قرار می‌گیرند و هرچند که برخی از قطعات رولزرویس توسط BMW ساخته می‌شود، اما با قدرت می‌توان گفت که این نجیب‌زاده اصیل بریتانیایی هرگز رنگ و بویی آلمانی به خود نگرفته است و همچنان خودروهای رولزرویس سرشار از همان روح باشکوه خودروهای بریتانیایی هستند.

Rolls-Royce-Ghost-2015-Seri

بنتلی:

می‌گویند وقتی هیوندای در حال ساخت یک خودروی لوکس بود تا دیدگاه عمومی نسبت به برندش را از یک برند ارزان‌قیمت و بی‌کیفیت تغییر دهد، برای یافتن یک لوگوی خاص برای جنسیس دچار مشکل شد. لوگویی لازم بود که پرستیژ یک خودروی فوق لوکس را به بینندگان القا کند و در عین حال از نظر نمادین معنادار باشد.

Bentley Bentayga 09
درنهایت لوگویی را پیدا کردند که برای دهه‌ها خلاصه این کلمات بود؛ دو بال به معنی پرواز و پیشرفت که در مرکز آن حرف B نوشته شده بود. پس کره‌ای‌ها B را پاک کردند و به‌جای آن عبارت GENESIS را حک کردند. کار تمام شده بود! این لوگو نشانه ایست که حتی اگر بر روی پراید نصب شود، کافیست تا آن را به خودرویی لوکس و خاص تبدیل کند!

2016-BentleyBentayga-02
انگلیسی‌ها خیلی خوب بلدند خودروهای خاص بسازند و بنتلی هم یکی از خاص‌ترین خودروهای انگلیسی است و به‌گونه‌ای در این کار استاد است که لوکس سازان سراسر جهان باید سال‌ها در کلاس این استاد پیر درس ساختن خودروهای خاص ببینند!

bentley-mulsanne-facelift-revealed-new-grille-more-power-and-new-versions_22
اما این برند فوق لوکس و خاص نیز در طوفان حوادث نتوانست دوام بیاورد و توسط آلمانی‌ها خریداری شد. هم‌اکنون بنتلی زیرمجموعه‌ای از گروه فولکس‌واگن است و دفتر مرکزی آن در Crewe انگلستان واقع شده است.

2017 Bentley Mulsanne Speed2017 Bentley Mulsanne Speed
احتمالاً اگر هیتلر از گور بیرون می‌آمد و می‌دید که برندی ارزان‌قیمت که جهت استفاده عامه مردم آلمان به وجود آورده بود، مالک دو تا از بزرگترین نمادهای اشرافی‌گری، اصالت و تجمل کشور دشمنش یعنی بریتانیا شده است، خیلی به خودش افتخار می‌کرد!

Bentley Continental GTC V8 S on HRE P103 wheelsBentley Continental GTC V8 S on HRE P103 wheels

لندروور-رنج‌روور:

احتمالاً هیچ برندی در طول تاریخ به اندازه لندروور به پیشرفت علوم جغرافی، طبیعت شناسی و محیط زیست کمک نکرده است. برای مدت‌های طولانی، خودروهای لندروور خودروهایی بودند که بدون هیچ ضعفی در برابر موانع و سختی‌ها، دانشمندان، کاشفان و علاقه‌مندان به محیط زیست را به اعماق دشت‌های بکر، صحراهای سوزان، جنگل‌های انبوه و کوه‌های سر به فلک کشیده می‌بردند.

Land-Rover Range-Rover 1970Range-Rover 1970
همگان می‌دانند که آلمانی‌ها استاد ساختن SUV های لوکس و تجملاتی هستند؛ اما اگر یک آلمانی بخواهد روی همسایه‌اش که با پورشه کاین جدیدش برای وی کلاس می‌گذارد را کم کند، احتمالاً یک رنج‌روور را انتخاب خواهد کرد!

Range Rover SVAutobiographyRange Rover SVAutobiography
شاسی‌بلندهای لوکس لندروور آن‌قدر خاص، لوکس و اشرافی هستند که در سراسر دنیا سلبریتی هایی که می‌خواهند زمان حضور بر روی فرش قرمز چشم‌ها را خیره کنند، یکی از آن‌ها را سفارش می‌دهند. لیست بازیگران، ورزشکاران، سرمایه‌داران و مدیرانی که با خرید رنج‌روور می‌خواند قدرت، ثروت و اصالت خود را به جهانیان ثابت کنند آن‌قدر بلند است که تنها با یک لندروور می‌توان به بالای آن رسید!

RangeRover HSE-01
در حال حاضر مدتی است که لندروور به تاتا موتورز هند فروخته شده است و تحت مدیریت هندی‌ها اداره می‌شود.

Range-Rover SVAutobiography InteriorRange-Rover SVAutobiography Interior

جگوار:

بسیاری از افراد نسل ما زمانی که اسم هند می‌آید احتمالاً یاد رام و شام و جبار سینک می‌افتند! داستان برادران گمشده که پس از سال‌ها همدیگر را پیدا می‌کنند و صحنه‌های منشوری فیلم‌های هندی دیگر تصاویری هستند که ما با آوردن اسم هند به یاد می‌آوریم. اگر از دید ماشین بازها بخواهیم نگاهی به این کشور داشته باشیم، تاتا نانو تصویری است که در ذهن ما نقش می‌بندد؛ خودرویی که در یک کلام آن قدر مزخرف است که به‌تنهایی موجبات سربلندی و رو سفیدی خودروسازان درجه 3 چینی و ایرانی را فراهم کرده است! (البته ما منکر این نیستیم که در سال‌های اخیر هندی‌ها پیشرفت‌های زیادی در خودروسازی کرده‌اند و خودروهای واقعاً قابل تأملی هم به تولید رسانده‌اند.)

1972 Jaguar E-type V-121972 Jaguar E-type V-12
اما طنز ماجرا این است که همین تاتا موتورز هند، مالک دو برند از برندهای لوکس و اصیل انگلیسی است! هندی‌ها که اولین خودروهایی که در تاریخشان دیدند، خودروهای انگلیسی بودند که در دوره استعمار هند وارد این کشور شده بودند، اکنون حاکم جگوار و لندروور هستند! شاید تضادی غریب‌تر از این در دنیای خودروسازی وجود نداشته باشد که با دیدن هندی‌های فقیر و رسوم عجیب‌وغریبشان، یاد برندهای فوق لوکس جگوار و لندروور بیفتیم!

jaguar
خودروهای جگوار معمولاً بسیار گران‌قیمت هستند و در رده‌بندی‌های کیفیت و قابلیت اطمینان در رده‌های انتهایی جدول‌ها قرار می‌گیرند. پس چه کسانی جگوار می‌خرند؟ پاسخ این است: افرادی که می‌خواهند یک خودروی خاص و تجملاتی بخرند و معتقدند که خودروهای ژاپنی بی‌هویت بوده و خودروهای آلمانی به اندازه کافی خاص نیستند! در واقع این افراد معتقدند که خودروهای لوکس ژاپنی هنوز به هویت و شخصیت کافی نرسیده‌اند و خودروهای لوکس آلمانی به دلیل فروش بسیار بالا آن‌چنان خاص نیستند و نمی‌توانند به اندازه کافی توجهات را جلب کنند. پس جگوار گزینه‌ای است که چنین افرادی آن را انتخاب خواهند کرد و تا لذت راندن خودرویی لوکس و خاص را تجربه کنند.

Jaguar-XJ-2016-02

مینی:

اگر مستر بین را یکی از نمادهای بریتانیا بدانیم، قطعاً خودروی جذاب وی، یعنی مینی زرد رنگ نیز یکی از نمادهای آن کشور خواهد بود. مینی در واقع خود صاحب سبک و دارای کلاس خاصی است که به هیچ خودروی دیگری در جهان شبیه نیست. هدف از ساخت مینی، تولید خودرویی کوچک و جوان‌پسند بوده است که بتوان به‌راحتی به آن لقب “باحال” را داد و در واقع این خطی مشی همواره از سوی مینی دنبال شده است. خودروهای مینی برای جوانان نسبتاً پولداری طراحی شده‌اند که اهل سرخوشی هستند و نمی‌خواهند چندان جدی به نظر برسند.

2016-Mini-Clubman-ALL4-front-three-quarters-static-02

همانند بسیاری دیگر از برندهای بریتانیایی، مینی نیز بارها توسط کمپانی‌های مختلف دست به دست شد تا اینکه درنهایت از سال 1994 به این طرف، تحت پوشش BMW قرار گرفت. در این دوره مینی در اوج رشد و شکوفایی خود قرار گرفت و با ارائه مدل‌های مختلف، از جمله کراس اور Country Man، توانست افرادی با سلایق متفاوت را به خود جذب کند. علاوه بر این‌ها، مینی توانست با استفاده از شبکه گسترده نمایندگی‌های BMW، فروش خود را نسبت به رقبای همکلاس افزایش دهد. البته BMW نیز از مالکیت مینی استفاده‌های زیادی کرده است. علاوه بر استفاده‌های اقتصادی، BMW از پلتفرم مینی Country man در ساخت نسل جدید X1 بهره برده است.

Mini Countryman JCWMini Countryman JCW

آستون مارتین

همان‌طور که با آوردن اسم مینی به یاد مستر بین می‌افتادیم، نمی‌توانیم اسم از آستون مارتین بیاوریم و یاد یک نماد سینمایی دیگر بریتانیا، یعنی جیمز باند مأمور 007 نیفتیم. در فیلم‌های جیمز باند خودروهای جذاب با قابلیت‌های ویژه خود جای مهمی دارند و بیش از هر خودروی دیگری، در فیلم‌های جیمز باند از آستون مارتین استفاده شده است. احتمالاً افرادی که فیلم‌های جیمز باند را دنبال می‌کنند با من هم‌عقیده خواهند بود که جذاب‌ترین و به‌یادماندنی‌ترین خودروی به کار رفته در سری جیمز باند، یک آستون مارتین DB5 بوده است که در فیلم‌هایی مانند Skyfall، کازینو رویال، فردا هرگز نمی‌میرد و چند فیلم دیگر ایفای نقش کرده است. در آخرین قسمت از فیلم‌های جیمز باند یعنی “روح” هم همین آستون مارتین DB5 دیده می‌شود، اما خودروی اصلی جیمز باند در این فیلم آستون مارتین DB10 بود که اختصاصاً برای این فیلم طراحی و ساخته شده بود. خودرویی جذاب، زیبا و با قابلیت‌های خاص که صحنه تعقیب و گریز آن با یک جگوار C-X75 در شهر رم یکی از صحنه‌های درخشان تعقیب و گریز در فیلم‌های سینمایی بوده است.

Aston Martin DB5 1964 and Daniel CraigAston Martin DB5 1964 and Daniel Craig
آستون مارتین نیز یکی دیگر از برندهای اصیل و ریشه‌دار انگلیسی است که در سال 1913 کار خود را آغاز کرد و همانند سایر برندهای بریتانیایی در طول دهه‌ها چندین بار بین مالکین مختلف دست به دست گردید و درنهایت در سال 2013 مالکیت آن به‌صورت سهامی بین چند هولدینگ از سراسر دنیا تقسیم گردید. در حال حاضر بزرگترین سهامدار آستون مارتین یک هولدینگ ایتالیایی به نام پرستیژ موتور هولدینگز است. یک شرکت سهامی عرب و یک شرکت انگلیسی دیگر نیز از جمله سهامداران آستون مارتین هستند. درصدی از سهام آن نیز در اختیار دایملر قرار گرفته است و از آن زمان همکاری آستون مارتین با مرسدس AMG شدت گرفته است.

Aston Martin DB11Aston Martin DB11

واکسهال

در حال حاضر همگی ما واکسهال را به‌عنوان یک زیرمجموعه دربست جنرال‌موتورز می‌دانیم که محصولات اوپل را در بریتانیا مونتاژ می‌کند. این در حالی است که زمانی که واکسهال در سال 1857 به‌عنوان یک کمپانی سازنده موتور و پمپ کشتی شروع به کار کرد، هنوز دو نفر از سه پدیدآورنده جنرال‌موتورز به دنیا نیامده بودند!

Opel-Vauxhall Adam Rocks
واکسهال تولید خودرو را در سال 1903 یعنی 5 سال قبل از جنرال‌موتورز آغاز کرد، اما در سال 1925 تحت اختیار جنرال‌موتورز در آمد. واکسهال که تا قبل از جنگ جهانی دوم به ساخت خودروهای لوکس می‌پرداخت، در سال‌های بعد از جنگ به ساخت خودروهای تولید انبوه مشغول شد و در دهه 80 میلادی مونتاژ محصولات اوپل را آغاز کرد. این رویه تاکنون پایدار مانده است و همچنان واکسهال به‌عنوان یک زیرمجموعه جنرال‌موتورز، به مونتاژ محصولات اوپل می‌پردازد.

Vauxhall Astra VXRVauxhall Astra VXR

ام‌جی

شاید بسیاری از مردم ایران ام‌جی را به‌عنوان یک برند چینی بشناسند و البته در این زمینه هم کم‌وبیش حق دارند، چراکه ام‌جی زمانی وارد ایران شد که زیرمجموعه بزرگترین خودروساز چین، یعنی سایک موتور، به‌حساب می‌آمد؛ اما این تمام واقعیت نیست؛ چراکه ‌ام‌جی قدمتی بیش از 90 ساله دارد و یک برند پر سابقه بریتانیایی است. ام‌جی در طول تاریخ خود همواره در ساخت خودروهای اسپرت یک مدعی بوده است و مدل‌هایی نظیر MGB GTV8 و MG EX181 که به ترتیب دارای عناوینی مانند سریع‌ترین خودروی جاده‌ای و سریع‌ترین خودروی جهان بوده‌اند، نمونه‌هایی از سابقه درخشان ام‌جی در دهه‌های دور می‌باشند.

MGB GTMGB GT
در سال‌های پایانی قرن بیستم همانند سایر خودروسازان بریتانیایی، ام‌جی نیز با روزگار سختی روبه‌رو شد و پس از چند بار تغییر در مالکیت (که یکی از آن‌ها نیز BMW بود)، با کمپانی روور ادغام گردید تا اتحادیه MG-Rover تشکیل شود. هرچند که در ابتدا اتحاد ام‌جی و روور امید فراوانی را برای دگرگونی اوضاع آن‌ها به وجود آورد، اما بحران اقتصادی در سال‌های آغازین قرن بیست و یکم نفس این گروه را به شماره انداخت و درنهایت در سال 2005 با اعلام ورشکستگی گروه MG Rover، برند ام‌جی به کمپانی نانجینگ چین و حق اختراعات و محصولات روور به سایک موتور چین فروخته شدند. سه سال بعد، به دلیل سیاست‌های دولت چین، کمپانی نانجینگ با سایک موتور در هم ادغام شدند و ام‌جی رسماً به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از سایک موتور قرار گرفت.

MG6 Facelift 2016MG6 Facelift 2016
اولین محصول کاملاً جدید ام‌جی در دوره جدید MG6 بود که در سال 2009 معرفی و در سال 2011 وارد بازارهای جهانی شد. ام‌جی 6 همچنین اولین خودروی ام‌جی بود که مونتاژ آن در انگلستان شروع شد و در سال‌های بعد، MG3 نیز به آن اضافه گردید و اخیراً تولید مدل شاسی‌بلند ام‌جی GS نیز در انگلستان شروع شده است.

2016 MG32016 MG3
ام‌جی برخلاف سایر خودروهای این لیست در رده خودروهای لوکس قرار نمی‌گیرد. فلسف ‌ام‌جی ساخت خودروهایی است که علاوه بر داشتن قابلیت‌های فنی و حرکتی بالا، دارای قیمتی رقابتی نیز باشند. در واقع خودروهای ام‌جی ترکیبی از قابلیت‌های اسپرت و خانوادگی را به طور توأمان ارائه می‌کنند. شاید بد نباشد بدانید که ام‌جی در همین مدت کوتاهی که از احیای آن می‌گذرد، موفق به کسب عناوینی نیز شده است. از جمله کسب مقام قهرمانی سازندگان در مسابقات قهرمانی تورینگ بریتانیا BTCC در سال 2014، کسب عنوان سریع‌ترین برند رو به رشد در بریتانیا در سال 2014، جایزه بهترین هندلینگ Autoexpress در سال 2014 و جایزه امنیت?Whatcar در سال 2012 توسط خودرو ‌ام‌جی 6.

New MG GS 2016New MG GS 2016

لوتوس:

نام لوتوس با هیجان در رانندگی گره خورده است. لوتوس در طول تاریخ یکی از اسطوره‌های خودروهای اسپرت بوده است و هم‌اکنون نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. نام‌هایی مانند Evora، الیزه، اسپریت و … همواره معنی هیجان و لذت رانندگی برای خودرو دوستان بوده‌اند.

1990 Lotus Esprit Turbo SE1990 Lotus Esprit Turbo SE
اما این همه آنچه لوتوس دارد نیست. چیزی که لوتوس بیش از هر چیزی می‌تواند به آن افتخار کند، تیم مهندسی لوتوس است که یکی از پیشرفته‌ترین و سطح بالاترین تیم‌های مهندسی دنیاست. فقط به همین نکته توجه کنید که نیسان مهندسی سیستم تعلیق و هندلینگ مدل محبوب GTR را برای کسب بهترین نتیجه به تیم مهندسی لوتوس سپرد و نتیجه کار هم که مشخص است!

2016-Lotus3Eleven-SportAuto-05
علاوه بر این، بسیاری دیگر از خودروهای معروف جهت طراحی و مهندسی بخش‌های مختلف خصوصاً شاسی و سیستم تعلیق از زیر دست تیم مهندسی لوتوس رد شده‌اند. از جمله این خودروها می‌توان به آستون مارتین DB9، تسلا رودستر، شورولت کوروت C4 ZR1، هیوندای جنسیس، مدل‌هایی از جگوار و… اشاره کرد.

2015 Lotus Exige S Roadster2015 Lotus Exige S Roadster
اما لوتوس نیز مانند سایر برندهای مطرح انگلیسی در سال‌های آخر قرن بیستم با مشکلات مالی دست به گریبان بود و درنهایت پس از کش‌وقوس‌های فراوان، مالکیت آن به پروتون مالزی رسید. هم‌اکنون نیز لوتوس یکی از زیرمجموعه‌های پروتون به حساب می‌آید و روند رو به رشدی را زیر نظر مالک مالزیایی خود طی می‌کند.

Lotus 3-Eleven 311Lotus 3-Eleven 311

مورگان

آیا از آن دسته افرادی هستید که به طور روزانه کت و شلوار، جلیقه و کراوات می‌پوشید؟ آیا نامه‌هایتان را پست می‌کنید؟ آیا موسیقی را از روی صفحه گرامافون گوش می‌کنید؟ آیا به عهد ملکه ویکتوریا علاقه دارید؟ ما برای شما یک خودروی مناسب سراغ داریم: مورگان!

Morgan Aero 8Morgan Aero 8
البته برای خرید مورگان باید تقریباً به اندازه خزانه ملکه ویکتوریا پول داشته باشید و صبر زیادی هم در خود سراغ داشته باشید، چراکه مدیران مورگان هنوز در دوره‌ای سیر می‌کنند که هیچ روباتی اختراع نشده بود تا کارها را سریع‌تر و ارزان‌تر انجام دهد و در نتیجه تمامی بخش‌های مورگان با دست ساخته می‌شوند!

2014 Morgan Plus 42014 Morgan Plus 4
اگر یک خودروی مورگان را ببینید فکر می‌کنید که با یک خودروی موزه‌ای طرف هستید. در حقیقت تمام چیزهایی که در این خودرو وجود دارند، به‌جز تکنولوژی آن، بوی کهنگی دارد. البته این بدین معنی نیست که مورگان خودرویی قدیمی و بد است. بلکه ایده‌ای عالی است برای علاقه‌مندان به خودروهای کلاسیک و افرادی که می‌خواهند لذت سواری یک خودروی عتیقه را در کنار تکنولوژی به‌روز موتور فورد و جعبه‌دنده مزدا را در کنار هم داشته باشند.

Morgan EV3Morgan EV3
خوشبختانه مورگان همچنان انگلیسی باقی مانده است و 100 درصد سهام آن در اختیار خانواده مورگان است. واقعاً حیف بود اگر این نماد انگلستان اوایل قرن بیستم در اختیار یک تازه به دوران رسیده آسیایی یا یک نژادپرست آلمانی قرار می‌گرفت!

morgan 3-wheelermorgan 3-wheeler

مک‌لارن

کم سن و سال‌ترین برندی که در این لیست از آن نام می‌بریم مک‌لارن است. البته با این وجود، هنوز هم عمر مک‌لارن از هیوندای بیشتر است! مک‌لارن در سال 1963 به‌عنوان یک تیم مسابقه توسط بروس مک‌لارن آغاز به کار کرد و برای سال‌ها صرفاً به ساخت خودروهای مسابقه‌ای می‌پرداخت. در سال 1981 تیم مسابقه مک‌لارن به طور کامل توسط شخصی به نام رون دنیس خریداری شد و در حال حاضر 25 درصد از سهام آن متعلق به یک سهامدار سعودی می‌باشد.

mclaren-f1-chassis-069-7
مک‌لارن F1 اولین خودروی جاده‌ای مک‌لارن بود که در سال 1992 برای اولین بار تولید شد. در سال 1998 خودروی مک‌لارن F1 موفق شد با کسب رکورد 372 کیلومتر بر ساعت، سریع‌ترین خودروی جهان لقب بگیرد. این عنوان تا سال 2005 که توسط بوگاتی ویرون تصاحب شد، در اختیار مک‌لارن قرار داشت.

Mclaren P1Mclaren P1
مک‌لارن ید طولایی در مسابقات فرمول 1 دارد و در هر فصل از مسابقات یکی از جدی‌ترین شرکت‌کنندگان مسابقات است. در سال 2010 مک‌لارن تصمیم گرفت که جانشین F1 را معرفی کرده و به طور گسترده دست به ساخت خودروهای اسپرت لوکس با قابلیت‌های بالا بزند و برای این هدف یک برنامه‌ریزی بلندمدت را آغاز کرد. مدل‌هایی مانند P1، P1 GTR، 540، 570، 650، 675 و … مدل‌هایی بودند که پس از این تصمیم توسط مک‌لارن ساخته شدند و به بازار آمدند.

McLaren 675LT SpiderMcLaren 675LT Spider

تاکسی لندن

در کنار باجه‌های تلفن قرمزرنگ، اتوبوس دو طبقه، برج لندن، چرخ و فلک لندن و … لندن یک نماد مهم دیگر هم دارد و آن‌هم تاکسی‌های مخصوص لندن است. برخلاف سایر مناطق دنیا که خودروهای معمولی نهایتاً با اندکی تغییرات به‌عنوان تاکسی انتخاب می‌گردند، در لندن تاکسی‌ها به طور کاملاً ویژه جهت استفاده به‌عنوان تاکسی‌های شهر لندن طراحی و ساخته می‌شوند. کمپانی تاکسی لندن در سال 1899 کار خود را آغاز کرد و پس از گذشت بیش از 100 سال از شروع کارش، زیرمجموعه‌ای از جیلی چین قرار گرفت.

London-Black-Cabs
جیلی با سرمایه‌گذاری در تاکسی لندن، آن را به یک سازنده بین‌المللی تاکسی تبدیل کرد و خطوط مونتاژ آن را علاوه بر کاونتری انگلستان، در شانگهای چین نیز راه‌اندازی کرد. تاکسی‌های ساخت این کمپانی به برخی دیگر از کشورها صادر می‌شود. از جمله چندی پیش خبر رسید که تعدادی از این تاکسی‌ها برای خدمت‌رسانی در جزیره کیش وارد شده‌اند.

london1
آنچه که خودروهای ساخت تاکسی لندن را از سایر تاکسی‌ها متمایز می‌سازد این نکته است که این خودروها اختصاصاً برای استفاده به‌عنوان تاکسی طراحی شده‌اند. فضای سرنشین بسیار خوب، امکانات استفاده معلولین و شعاع گردش بسیار پایین که برای استفاده در خیابان‌های تنگ و میدان‌های کوچک لندن بسیار ایده آل است، بخشی از توانایی‌های تاکسی لندن هستند. این شرکت برای سال‌های آینده ساخت تاکسی‌های تمام برقی را در برنامه دارد.

LondonTX5-01
این بود مروری بر مالکیت برندهای انگلیسی. همان‌طور که مشاهده کردید، در تمامی این برندها یک نقطه مشترک وجود دارد و آن در اولویت قرار گرفتن لذت و کیفیت رانندگی است. در هیچ‌کدام از این برندها، خودرویی کسل‌کننده، بی هیجان و بی‌روح نمی‌بینید و این همان چیزی که خودروسازان بریتانیایی می‌توانند به آن افتخار کنند. به‌غیراز این برندهای بزرگ و پرافتخار که از آن‌ها نام بردیم، چند خودروساز بسیار کوچک با تیراژ محدود نیز در بریتانیا وجود دارند. از جمله این نام‌ها می‌توان به کاترهم، آریل، نوبل و … اشاره کرد که در این مطلب مجال بررسی آن‌ها را نیافتیم.

البته این برندها همه داشته‌های بریتانیایی‌ها درزمینهٔ خودروسازی نیست. بلکه با توجه به توان بالای مهندسان و طراحان بریتانیایی و سابقه بسیار طولانی خودروسازی در بریتانیا، بسیاری از خودروسازان بزرگ غیربریتانیایی بر روی مراکز تحقیق و توسعه خودرو در بریتانیا سرمایه‌گذاری کرده‌اند و از توانایی‌های بسیار بالای فنی بریتانیایی‌ها در صنعت خودروسازی بهره می‌برند. همچنین، بسیاری از خودروسازان بزرگ، طراحی یا مهندسی خودروهایشان را به دست بریتانیایی‌ها می‌سپارند تا بتوانند از کسب بهترین نتیجه مطمئن باشند. برخی دیگر از خودروسازان بزرگ مانند تویوتا، هوندا، نیسان، فورد و … نیز با توجه به توان و تخصص کارگران بریتانیایی، کارخانه‌های تولید محصولاتشان را در این کشور بنا نهاده‌اند و محصولات این کارخانه‌ها را به سراسر اروپا و اطراف آن صادر می‌کنند. به نظر می‌رسد که با توجه به توان و تخصص بالایی که مهندسان، طراحان و کارگران بریتانیایی دارند، اگر مدیرانی با تدبیر و سیاستمدارانی خردمند در این کشور اوضاع را به دست می‌گرفتند، شاید بریتانیایی‌ها این توانایی را داشتند که دوران شکوهمند امپراطوری خود را درزمینهٔ خودروسازی احیا کنند.

بسیار خوشحال‌کننده است که در حال حاضر تقریباً تمامی برندهای محبوب و ریشه‌دار بریتانیایی که از آنها اسم برده شد، تحت مدیریت مالکان جدید خود روند رو به جلویی را در پیش گرفته و به سرعت در حال پیشرفت هستند. قطعاً رانندگی با این خودروهای فوق‌العاده آرزوی تمامی خودرودوستان است و امیدواریم که به‌زودی این امکان در کشور ما فراهم گردد که علاوه بر مناطق آزاد، مردم ساکن سایر مناطق نیز بتوانند طعم لذت‌بخش رانندگی با این خودروهای فوق‌العاده را بچشند.

اتومبیل باز...
ما را در سایت اتومبیل باز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی xn--mgbcf9hdr04g بازدید : 147 تاريخ : چهارشنبه 16 تير 1395 ساعت: 16:45