آیا امیدها به حضور کوئید در اروپا با نتایج تست ایمنی از بین رفته است؟

ساخت وبلاگ

در 12 سال اخیر، رنو با داشتن سری مدل‌هایی با قیمت پایین که در اروپا و شمال آفریقا تحت برند داچیا و در اکثر بازارهای دیگر، ازجمله روسیه، آمریکای جنوبی، عربستان و هند (مترجم: و ایران) تحت برند رنو به فروش می‌رسند، موفقیت چشمگیری را در سرتاسر جهان کسب کرده است. در واقع، این مدل‌های ارزان قیمت، در حال حاضر 46% از مجموع فروش داچیا و رنو را در سرتاسر جهان تشکیل می‌دهند. در هندوستان تاکنون داستر موفقیت‌آمیزترین مدل رنو بوده است.

Kwid_Side-Profile-Shot_(Exterior)_V1
اما این خودروساز فرانسوی زمانی که در سال گذشته فروش خودروی کوچک کوئید را در هند آغاز کرد، تکانی اساسی در بازار این کشور به راه انداخت. کوئید اندکی بزرگ‌تر از مدل اروپایی رنو توئینگو است و از ارتفاع سواری بالاتری بهره می‌برد که برای این خودرو به‌گونه‌ای تصویر یک مینی کراس اور را القا می‌کند. کوئید که برای اولین بار در هندوستان به فروش رسیده است، با سفارش بیش از 70 هزار دستگاه در طی دو ماه اول، به ستاره بازار تبدیل شد. این در حالی بود که رکورد فروش رنو در هندوستان در سال 2014 با فروش 45 هزار دستگاه در یک سال ثبت شده بود. ظرفیت تولید به سرعت به 10 هزار دستگاه در ماه ارتقا یافت و از آن زمان رنو هرچقدر که توانسته است در هندوستان کوئید تولید کرده و فروخته است. این فروش بی‌سابقه باعث شد که رنو در ماه آوریل با پشت سر گذاشتن خودروساز محلی، تاتا، عنوان چهارمین برند پرفروش در هند را از آن خود کند.

Kwid_Rear_3_4th_Shot_07
این مدل به‌تنهایی باعث ایجاد طوفانی در چارت‌های فروش در هند شده و به سرعت با پشت سر گذاشتن مدل‌های هیوندای Eon، مدل ناموفق تاتا نانو و نزدیک شدن به پرفروش‌ترین خودروی همیشگی هند، یعنی ماروتی سوزوکی آلتو، به جایگاه دومین خودروی پرفروش این سگمنت در هند رسیده است. جالب اینجاست که در اثر حضور کوئید در بازار هند، فروش ماروتی آلتو به میزان 23% کاهش پیدا کرده و انتظار می‌رود که آلتو در رقابت با کوئید ضررهای بیشتری نیز در ماه‌های آینده متحمل شود.

ماروتی سوزوکی آلتوماروتی سوزوکی آلتو
بسیاری از افراد، ازجمله خود نگارنده، امیدوار بودند که کوئید تحت برند ارزان قیمت داچیا در اروپا نیز عرضه شود. حضور کوئید پایین‌تر از هاچ‌بک ساندرو در خط تولید داچیا در اروپا می‌توانست مورد استقبال قرار بگیرد. قیمت کوئید در اروپا از 3500 یورو آغاز می‌شود؛ این در حالی است که ساندرو در آلمان 7000 یورو قیمت می‌خورد.

kwid 01
با این وجود، این امیدها زمانی که موسسه Global NCAP نتایج تست تصادف خود را برای تعدادی از خودروهای هندی منتشر کرد، به طور واضح فروپاشید. هر سه نسخه کوئید که تست شده بودند، در تست تصادف 0 امتیاز دریافت کردند (بله دقیقاً صفر امتیاز!). حتی نسخه ارتقا یافته با یک ایربگ اختیاری همان‌طور که در تصویر نشان داده شده است، صفر امتیاز دریافت کرد. ساختار کلی نسخه اصلی به طور کامل فروپاشیده بود و باعث شده بود که رنو بهبودهای درزمینهٔ ساختار خودرو اعمال کند و آن را مجدداً برای تست بفرستد.

26462844493_9ea8794277_c
همان‌طور که در گذشته تجربه خودروسازان چینی لندویند و برلیانس ثابت کرده است، چنین نتیجه فاجعه‌باری در تست تصادف، فروش هر خودرویی را در اروپا بسیار مشکل می‌کند. دیدگاه منفی عمومی نسبت به ایمنی پایین‌تر از حد خودرو، تصویر این خودرو را خراب خواهد کرد و حتی می‌تواند به برند ضربه بزند. چیزی که قطعاً رنو و داچیا علاقه‌مند به آن نیستند.

renault-kwid-01
رنو در پاسخ به نتایج منتشر شده اعلام کرده است که کوئید با تمامی استانداردهای ایمنی هندوستان مطابقت دارد، اما آن‌ها به طور مستمر بهبودهایی را بر روی ساختار بدنه اعمال خواهند کرد تا ایمنی این مدل بیشتر از پیش شود. در اکتبر 2017 تست‌های برخورد از جلو و کنار برای خودروهایی که در هندوستان به فروش می‌رسند، اجباری خواهد شد و رنو قول داده است که هرچه سریع‌تر کلیت ساختار کوئید را ارتقا بخشد و آن را مجدداً در Global NCAP تست کند. آیا این مسئله باعث خواهد شد که این خودرو به‌اندازه کافی برای فروش در اروپا ایمن شود؟

kwid 08
خب، بگذارید کمی کلی‌تر به قضیه نگاه کنیم. تمامی خودروهای دیگری که هفته گذشته تست شدند نیز امتیاز صفر ستاره را دریافت کردند. این مدل‌ها شامل شاسی‌بلند ماهیندرا اسکورپیو (بدون ایربگ)، مینی ون ماروتی سوزوکی Eeco (بدون ایربگ)، مینی خودروی هیوندای Eon (بدون ایربگ) و سوزوکی ماروتی سلریو (بدون ایربگ) بوده‌اند. تمامی این خودروها به دلیل داشتن کلیت محافظ بدنه ناپایدار و فقدان ایربگ که در هندوستان اجباری نیست، مورد انتقاد قرار گرفته‌اند. با این وجود سوزوکی یک نسخه از سلریو را در اروپا می‌فروشد که با امکانات ایمنی نظیر دو ایربگ جلو، دو ایربگ جانبی و سیستم کنترل پایداری الکتریکی تجهیز شده است. این نسخه، در سال 2014 موفق به کسب 3 ستاره از موسسه EuroNCAP شده است. با این وجود، این نتیجه همچنان بعد از لانچیا اپسیلون دو ستاره، بدترین نتیجه کسب شده در این سگمنت است. درنتیجه چندان عجیب نیست که سوزوکی این مدل را از بازار خودروی اروپا حذف کرده است.

kwid 05
در حقیقت، از حدود 4 میلیون خودروی فروخته شده در سه ماهه اول سال 2016 در اروپا، 2.4% (بیش از 90 هزار خودرو) امتیاز سه ستاره دریافت کرده‌اند و 0.5% نیز امتیاز دو ستاره گرفته‌اند که شامل لانچیا اپسیلون و مدل متوقف شده جیپ Compass می‌شود. در عوض، 73.5% از خودروها موفق به کسب 5 ستاره شده‌اند. همچنین، فورد مدتی در حال بررسی صادرات مدل فورد Ka ساخت برزیل، به اروپا بود. این مدل که یک خودروی ساب کامپکت اقتصادی است، قیمتی نزدیک به یک مینی خودرو دارد. اما این امر به دلیل اینکه این خودرو تنها امتیاز دو ستاره از موسسه EuroNCAP کسب کرده بود و این مسئله می‌توانست به‌طورجدی پتانسیل فروش این خودرو در اروپا را تهدید کند، متوقف شد.

KWID_FRONT_DASHBOARD

KWID_SIDE_CUT_SHOT_V-5
پس اگر رنو بتواند کلیت ساختار کوئید را ارتقا دهد و این خودرو را با سیستم‌های اجباری و اضافی ایمنی مانند کیسه‌های هوا و ESC تجهیز کند، احتمالاً این خودرو خواهد توانست همانند سلریو 3 ستاره را کسب کند، اما این مسئله قیمت این مدل را نیز افزایش خواهد داد. و اگر این امر موجب شود که قیمت پایه کوئید به ساندرو نزدیک شود، احتمال موفقیت این خودرو در اروپا وجود نخواهد داشت. از یک طرف این مسئله ناراحت‌کننده است، چرا که این خودرو مسلماً از چهره بهتری نسبت به توئینگو که به دلیل اینکه با همکاری اسمارت ساخته شده است، به نظر بیش از حد مرتفع و بیش از حد باریک به نظر می‌رسد، بهره می‌برد. اما از سوی دیگر، برای خریداران خودرو در اروپا، ایمنی اولویت بالاتری نسبت به خریداران خودرو در هندوستان دارد و ممکن است که این سؤال پیش آید که چگونه یک خودروساز درجه 1 مانند رنو، خواهد توانست که یک خودرو با رده ایمنی سه ستاره را در اروپا بفروشد.

اتومبیل باز...
ما را در سایت اتومبیل باز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی xn--mgbcf9hdr04g بازدید : 258 تاريخ : جمعه 14 خرداد 1395 ساعت: 6:17